Farvemixeren

 

 

Nyheder i version 2.33 og 2.34

Version 2.33 af Farvemixeren er en ny forbedret udgave der også kan afvikles på computere med processorer der er hurtigere end Pentium II 200 MHz uden at få fejlmeldingen "Runtime error 200". Samtidig med at programmet er forberedt til de hurtige computere er der også foretaget nogle justeringer i brugerfladen.

Ny lukkeknap
Program og moduler lukkes nu med en lukkeknap i øverste højre hjørne ligesom i Windows 95/98. De enkelte moduler og selve programmet kan endvidere lukkes ved tryk på Esc- tasten eller Alt+F4.

Øjets træghed
Der er kommet to nye flag - Grønland og Færøerne - således at de flag, der vises i komplementærfarver nu er fra Danmark, Norge, Sverige, Finland, Island, Grønland og Færøerne.

Farvesammensætninger
Modulet "Nære og fjerne farver" er ændret til "Farvesammensætninger".
I erkendelse af at modulet i bred forstand kan anvendes til at vise hvordan farver påvirker hinanden og vores opfattelse af dem samt til mange andre former for sammenligning af farver, har modulet fået et nyt navn.
Der kan stadig skiftes mellem additiv og subtraktiv blanding af farverne.
Der kan nu skiftes mellem fire forskellige figurer, hvor fire farver kan reguleres uafhængigt af hinanden.
 

Øvelser med modulet Farvesammensætninger
Ideer til brug af modulet "Farvesammensætninger" kan fås fra de medfølgende kopisider: "Supplerende øvelser om farvesammensætninger".


Version 2.34

Alle moduler kan afbrydes ved tryk på Esc-tasten således at modulet om Farveblindhed, kan afbrydes under Windows XP og nyere versioner af Windows, hvor musefunktionerne ikke virker i netop dette modul.